Neutrale ziekenfondsen bundelen de krachten onder een regionale maatschappij

In het kader van de zesde staatshervorming moet er voor de gefederaliseerde materies een Brusselse regionale maatschappij van onderlinge bijstand worden opgericht. Derhalve zijn de neutrale ziekenfondsen overgegaan tot de oprichting van de Regionale Maatschappij van Onderlinge Bijstand van de landsbond van de neutrale ziekenfondsen voor het Brussels gewest voor de bevoegdheden die zijn overgedragen aan de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad inzake gezondheid en bijstand aan personen.

Download documenten

Contacteer ons

Documenten

De Regionale Maatschappij van Onderlinge Bijstand van de Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen voor het Brussels Gewest is onderworpen aan de controle van de Controledienst voor de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen (CDZ). Meer informatie vindt u op de webstek van CDZ.

Alle documenten die gedownloaded kunnen worden

INFOFICHE– STOPPEN MET ROKEN IN BRUSSEL

Stoppen met roken, een goede beslissing voor uw gezondheid!

Blijf volhouden, ook als het niet meteen lukt! De meeste rokers hebben meerdere pogingen nodig om definitief te stoppen. Elke poging is een stap vooruit naar de definitieve stop.

 

Wist u dat u terugbetaling geniet voor afspraken bij een tabakoloog?

Maak een afspraak bij een tabakoloog voor een individuele begeleiding. In een aantal gesprekken werkt u samen een persoonlijke ontwenningsstrategie uit. Uw rookstoppoging heeft meer kans op slagen met een goede begeleiding, al dan niet gecombineerd met rookstopmedicatie.

 

U vindt een lijst van de tabakologen waarvoor u een tussenkomst geniet op de websites van de vzw FARES en de vzw VRGT:

 

Een tussenkomst door IRISCARE

Als u in Brussel woont, krijgt u een tussenkomst van ons van € 30 voor een eerste sessie bij een tabakoloog, en van € 20 voor de daaropvolgende sessies, met een maximum van 7 sessies over een periode van twee jaar. Zwangere vrouwen kunnen rekenen op een tussenkomst van € 30 per sessie, met een maximum van 8 sessies per zwangerschap. De enige voorwaarde is dat u een arts of een tabakoloog moet raadplegen die geregistreerd is op de erkende lijst. U moet gewoon het getuigschrift voor verstrekte hulp aan uw ziekenfonds bezorgen.

Meer info, zie onze brochure

Gratis telefonische hulp en online hulp: www.tabakstop.be

 

Op 0800 111 00 luistert een tabakoloog naar u. Deze kan u 8 gratis sessies van telefonische rookstopbegeleiding aanbieden. Er bestaat overigens ook een gratis mobiele app (beschikbaar op de App Store en op Google play) als hulpmiddel voor dagelijkse steun bij het stoppen met roken. Op de app vindt u onder meer een quiz, dagelijks tips, hoeveel u reeds bespaard hebt, uitdagingen om uw gedachten af te leiden als u op het punt staat te bezwijken, een chatfunctie om uw ervaringen te delen met andere “toekomstige ex-rokers”, en veel meer.

 

 

Ombudsman

Indien u niet tevreden bent met het antwoord op uw klacht, kunt u zich richten tot de Ombudsman.

per e-post: ombudsmanBrussel@lnz.be

per brief : RMOB Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen voor het Brussels Gewest, Charleroisesteenweg 145 – 1060 Brussel, ter attentie van de Ombudsman.

Gelieve het referentienummer van uw klacht te vermelden.

Vragen? Contacteer ons

Heb je een vraag of opmerking? Contacteer ons of stel je vraag online.

Door op "Versturen" te klikken, gaat u akkoord met onze Privacyverklaring.

Adres en contact

Charleroisesteenweg 145 1060 Brussel info@lnz.be

50.8278759, 4.3551183